Asociația ”Viață pentru Viață” s-a născut din dorința de a transforma neputința în puterea de a schimba în bine viața copiilor depistați cu diabet.

shape
71

de voluntari

shape
4000€

fonduri strânse

Povestea noastră

O boală despre care se vorbește foarte puțin și care a intrat, pe nedrept,  în inconștientul colectiv sub denumirea de ”boală domnească”.

Este o afecțiune parșivă, cu multe capete de balaur, iar pentru a fi ținută în frâu este nevoie de multe resurse emoționale și materiale.

Toată viața unui copil bolnav de Diabet se schimbă. Și nu există vindecare. Există doar ameliorare.

Ariana este copilul care a mișcat motorul aceste asociații. La numai 7 ani, fetița noastră a fost diagnosticată cu Diabet tip 1.

Când toți copiii se bucură de noi experiențe oferite de primii ani de școală, Ariana a învățat odată cu alfabetul să numere injecțiile zilnice (între 5 și opt), valori ”bune” ale glicemiei, și valori de alertă.

Și a învățat foarte repede să întrebe: de ce nu pot avea o viață ca ceilalți copii?

Din momentul în care am descoperit boala, a începutun lung șir de trăiri, pornind de la disperare, la neputință, revoltă, furie și speranță.

Soluțiile medicale care ușurează viața acestor copii și care îi ajută să vină cât mai aproape de o viață normală sunt foarte costisitoare.

Statul român nu decontează niciun leu. Senzorii de monitorizare continuă a glicemiei (pentru a evita înțepăturile multiple, traumatizante) costă 3000 de euro, o pompiță de insulină automatizată pentru corecție rapidă costă 5000 de euro.

Nimic decontat de către stat, totul prin resurse ale părinților, îndatorați la bancă.

Am întâlnit în calea noastră mulți oameni buni care ne-au ajutat. Și ne-am dat seama că nicio familie obișnuită nu poate răzbate singură printr-o situație de acest fel. Copiii au dreptul la tratamente neinvazive, netraumatizante, la soluțiile medicale excepționale care în alte state sunt suportate integral de către stat. Iar copiii pot avea o viață mai aproape de normalitate și mai puțin dureroasă.

Așa a pornit Asociația Viață pentru Viață. Din dorința de a găsi resurse materiale și umane benefice și altor familii care trăiesc calvarul neputinței.

Florin Ratila, tatăl Arianei

Președintele Asociației

Denumire entitate:  Asociatia “VIATA PENTRU VIATA”
Cod de inregistrare fiscala:  33832907
Cont(IBAN)bancar: RO33INGB0000999910388338
Cod Swift și ROBU: INGB
Banca ING Bank Pitesti
Sediul social: Pitesti, Str. Ion Minulescu nr 4, bl A11, sc D, ap 11, Jud. Arges

Our Latest Events

Devino voluntar

Helpgrove is a nonprofit organization supported by community leaders, corporate sponsors, churches.

Read More

Donează

Helpgrove is a nonprofit organization supported by community leaders, corporate sponsors, churches.

Read More

Redirectioneaza 3.5%

Helpgrove is a nonprofit organization supported by community leaders, corporate sponsors, churches.

Read More

Sponsori