Ariana-Ioana Ratila - viata pentru viata ong

Ariana-Ioana Ratila

Suma strânsă: 96€ din 7.250€

Nume: Ratila

Prenume: Ariana Ioana

Vârsta: 10 ani

Suma necesara: 7250 de euro (tratament necesar pentru 1 an)

Diagnostic: Diabet zaharat tip I insulino dependent

Ariana are 10 ani si ii place foarte mult sa invete, dar din pacate isi impart timpul intre scoala si spital.Totul a inceput in data de 20 februarie 2017 cand a fost aproape de coma, Am chemat ambulanta care a dus-o pe Ariana la Spitalul Judetean Pitesti. Cand am ajuns, i s-a luat glicemia din degetel si…soc 400.Viata ei si a noastra nu a mai fost la fel. Dupa ce au stabilizat o ,medicii i-au pus diagnosticul:”Diabet zaharat de tip 1 insulinodependent „

A stat la spitalul din Pitesti la terapie intensiva cinci zile unde i s-a administrat tratament pentru diabet zaharat tip I si s-a intepat in burtica de 8 ori pe zi ca sa si fac insulina.
Ariana are nevoie de teste de automonitorizare a glicemiei, prin care poate să afle valoarea acesteia.Ca sa-si ia glicemia,Ariana se inteapa minim de 7 ori pe zi in degetele. Prin programul național, copiilor până în 18 ani li se acordă trei teste pe zi, deși medicii spun că ar trebui asigurat un minim de șapte teste. Mai grav este că, după 18 ani, primesc doar un test pe zi. Părinții le cumpără. O cutie costă între 60 și 80 de lei.

Ca să nu mai fim nevoiți să facă aceste teste, părinții au cumpărat din străinătate un aparat care monitorizează glicemia, printr-un senzor care funcționează o saptămână și care arată glicemia zi și noapte. Aparatul costă 500 de euro, iar consumabilele 300 de euro pe lună.

Ariana se inteapa in burtica pentru a si face doza de insulina si de 8 ori pe zi .Pentru ca bolnavii de diabet să aibă o viață mai ușoară si sa nu mai faca atatea intepaturi este necesar să le fie montată o pompă de insulină, un mic aparat care preia funcţia pancreasului.

Aparatul funcţionează cu baterii, iar insulina este pompată printr-un cateter care este schimbat de pacient o dată la trei zile. Dacă în țări precum Slovacia, toţi cei cu vârsta până la 18 ani au montate astfel de aparate, în România accesul la un astfel de dispozitiv este greoi. Parintii Arianei au cumparat aceasta pompita printr un imprumut bancar de 3000 de euro,dar consumabilele se ridica la 300 de euro pe luna.

Deoarece acest tratament costa foarte mult, 2900 RON pe luna, mult peste puterile parintilor mei ,apelez la dumneavoastra pentru a ma ajuta.. Voi urma acest tratament multi ani de acum in colo, altfel viata mea va fi pusa in pericol.

Va multumesc!

Puteți dona si direct in contul Asociației Viață pentru viață

Cont(IBAN): RO33INGB0000999910388338


Selectează metoda de plată
Informații personale

Total donație: 5€