Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit pentru salvarea copiilor bolnavi de diabet.

Venituri din salariu sau pensie

Venituri din activitati independente

CUM SE POATE REDIRECTIONA 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT? 

Redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit datorat statului este o ocazie buna sa profitati de posibilitatea oferita de lege pentru a sprijini persoanele nevoiase si copii bolnavi diabet.

Redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit  datorat statului se realizeaza foarte usor, prin simpla completare a cererii 230 (privind destinatia sumei reprezentând pâna la 3,5% din impozitul pe venitul anual). Completati cu datele dumneavoastra personale prima parte a documentului si trimiteti cererea la directia locala de finante.

Daca realizati venituri din alte surse pe langa salariu, la declaratia nr. 200 privind veniturile speciale, pe care oricum o depuneti la Administratiile Financiare, la punctul III, subpunctul 2, completati în felul urmator:

(daca veti descarca formularul de pe site-ul nostru, vezi mai sus ,,Descarca”, trebuie completat cu datele Asociatiei noastra si cu datele dvs).

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Viata Pentru Viata

Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofi: 3382907

Cont bancar (IBAN): RO33INGB0000999910388338

Ne-am bucura daca ati participa impreuna cu noi la desfasurarea proiectelor pe care dvs le sponsorizati in acest sens.

Daca aveti nelamuriri sau alte intrebari, va rugam sa ne contactati la adresa de email: office@viatapentruviata.ro, sau tel: 0740960806.

Donațiile vor intra în fondul de rulment al asociației din care se directionează, în avans, atunci când e nevoie, către cazurile cu urgențe medicale.

CE TREBUIE SA FACETI?

Pasul 1. Alegeti un domeniu din cele de mai sus in care asociatia noastra umanitara este implicata catre care vreti sa redirectionati 3,5% din impozitul dvs.

– Redirectionarea a 3,5% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.

– Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

Pasul 2.  Descarcati formularul 230 (pentru persoane fizice pentru impozitul pe venit din salariu). Pe formular gasiti deja completate datele asociatiei noastre cu urmatoarele informatii:

Numele organizatiei: VIATA PENTRU VIATA

– Codul de identificare fiscala (codul fiscal): 33832907

– Contul organizatiei in format IBAN: RO33INGB0000999910388338   deschis la ING BANK

Pasul 3. Completati datele dvs pe formularul 230 (punctul I). Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare redirectionarii a 3,5% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. De asemeni completati, daca este cazul, si Anexa, apoi le depuneti impreuna sa ANAF, personal, prin posta sau electronic. Pentru mai multe detalii aveti in formular si instructiunile de completare.

Pasul 4. Trimiteti prin posta sau mergeti personal cu formularul / declaratia completata la administratia financiara de care apartineti. Termenul limita este 15 06 2020!

Pasul 5. Urmariti regulat activitatile, programele, cazurile si proiectele noastre umanitare in care ne implicam. Din acest motiv, va multumim in avans ca sunteti partenerii nostri in aceste actiuni de caritate si ajutor umanitar.

DETALII IMPORTANTE

1. Redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit nu se poate face catre un caz anume. Formularul pe care il veti completa, nu va permite alegerea unui caz sau proiect;

2. Fondurile din redirectionarea a 3,5% din impozitul dvs pe venit, vor fi disponibile in contul nostru la cateva luni distanta, cand administratiile fiscale locale ne vor trimite aceste fonduri.

3. Astfel, contribuabilul care redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit catre asociatia umanitara Viata Pentru Viata, in mod implicit este de acord ca asociatia sa directioneze aceste fonduri la propria alegere;

4. Directionarea acestor sume se va face in felul urmator:

a. Prioritatea asociatiei este sa directioneze aceste sume catre cazurile copiilor bolnavi care au nevoie de ajutor. Aceste fonduri se vor directiona in mod special catre acele cazuri care nu reusesc sa stranga in timp util fondurile necesare pentru tratament sau interventii chirurgicale;

b. In functie de situatie, asociatia poate hotara ca aceste fonduri sa fie directionate catre fondul de rulment, sau catre oricare alte activitati, investitii sau proiecte in care este implicata asociatia;

c. Prin directionarea a 3,5% din impozitul pe venit, donatorul acorda increderea, responsabilitatea si dreptul ca asociatia sa aleaga, in functie de situatia data, directionarea cat mai eficienta a acestor fonduri, catre cazuri umanitare, fondul de rulment, activitati de orice fel, proiecte, investitii etc, in care este implicata asociatia.

Cu respect

Asociatia Viata Pentru Viata

www.viatapentruviata.ro

Telefon: 0740 960 806